Priblizava nam se lepo vreme - vreme da povedemo racuna o liniji! :)
Danas sam vam spremila ovsene keksice koji ne samo da su zdravi ,nego su i poprilicno ukusni.
Napravljeni su bez secera i bez belog brasna.
Danas sam vam spremila ovsene keksice koji ne samo da su zdravi ,nego su i poprilicno ukusni.
Napravljeni su bez secera i bez belog brasna.
- 200 g ovsenih pahuljica
- 200 g integralnog brasna
- 1 prasak za pecivo
- 3 supene kasike meda
- 0,5 dl ulja
- prstohvat soli
- 2-3 kasike mleka
- 100 g mlevenih badema (lesnika,oraha,kokosa...sta god volite)
Ovsene pahuljice sitno sameljite (ja sam samlela u mlinu za secer).Sipajte u vecu ciniju,dodajte i ostale sastojke i umestite testo.Prekrite testo strec folijom ili kesom i ostavite u frizideru 15-ak min.Prohladjeno testo istresite na radnu povrsinu,na koju pospete integralno brasno.Ako vam se cini da je testo premekano i da ne moze da se razvlaci,dodajte jos malo int. brasna.Razvucite testo oklagijom ( 0,5 mm debljine) i kalupima vadite zeljene oblike.Pecite u tepsiji koju ste oblozili pek papirom ,10 -ak min na 180 stepeni.Ja sam pekla mede i cvetice(koje sam spajala sa malo meda izmedju).
Klinci su odusevljeni,a ja srecna....jer mogu da se slade necim sto zdravo. :)
Нема коментара:
Постави коментар