недеља, 9. март 2014.

Medeni ovseni keksici

Priblizava nam se lepo vreme - vreme da povedemo racuna o liniji! :)
Danas sam vam spremila ovsene keksice koji ne samo da su zdravi ,nego su i poprilicno ukusni.
Napravljeni su bez secera i bez belog brasna.


  • 200 g ovsenih pahuljica
  • 200 g integralnog brasna
  • 1 prasak za pecivo 
  • 3 supene kasike meda
  • 0,5 dl ulja
  • prstohvat soli
  • 2-3 kasike mleka
  • 100 g mlevenih badema (lesnika,oraha,kokosa...sta god volite)

Ovsene pahuljice sitno sameljite (ja sam samlela u mlinu za secer).Sipajte u vecu ciniju,dodajte i ostale sastojke i umestite testo.Prekrite testo strec folijom ili kesom i ostavite u frizideru 15-ak min.Prohladjeno testo istresite na radnu povrsinu,na koju pospete integralno brasno.Ako vam se cini da je testo premekano i da ne moze da se razvlaci,dodajte jos malo int. brasna.Razvucite testo oklagijom ( 0,5 mm debljine) i kalupima vadite zeljene oblike.Pecite u tepsiji koju ste oblozili pek papirom ,10 -ak min na 180 stepeni.Ja sam pekla mede i cvetice(koje sam spajala sa malo meda izmedju).
Klinci su odusevljeni,a ja srecna....jer mogu da se slade necim sto zdravo. :)




Нема коментара:

Постави коментар