A sada nesto tradicionalno : bundevara ili pita s' duleci :)
Za ovu pitu i nije potreban neki specijalan recept,ali svako je pravi na svoj nacin.
Predstavljam vam moju verziju :
- 1 pakovanje kora za pitu
- 500-700 g bundeve
- 300 g secera
- cimet,vanil secer
- 50 g griza
Bundevu narendati i ostaviti da se ocedi. Secer,griz,vanil secer i cimet pomesati.Kad se bundeva dovoljno ocedi,krenuti sa zavijanjem:
Na dve kore (izmedju kojih stavite malo ulja) staviti malo bundeve (rasporediti po celoj povrsini kore po malo),posuti sa dve supene kasike mesavine secera i zacina i zaviti u rolat.Kad uvijate rolat,prvo presavijete krajeve na unutra da fil ne bi iscureo.Postupak ponavlajti dok ima kora i fila :)
Peci 20-ak min na 250 stepeni,dok ne porumeni.Kad se ispece prekriti krpom i ostaviti da se ohldai.Pre sluzenja posuti secerom u prahu. Isto to mozete praviti i sa jabukama umesto bundeve.
Prijatno!!
Нема коментара:
Постави коментар